måndag 11 januari 2010

Chefsjobbets 4 faser



Fas 1. Utforskande och lärande. Du är ny på jobbet, energisk, nyfiken, stissig, har mycket att lära och ser alla utvecklingsmöjligheter. Ibland smiter du in på damtoaletten och fotograferar i smyg. Enbart i studiesyfte, självklart.

Fas 2. Framåtskridande. Du har börjat bli lite mer varm i kläderna, du vet ungefär vad ditt företag/förvaltning sysslar med, du har lärt dig låtsas vara engagerad och du känner att du utvecklas. Du får nya vänner på Facebook. Nu kan du på allvar börja känna av konflikten mellan arbete och fritid. Du börjar ligga med kvinnor på arbetstid eftersom arbetsveckan enbart består av 30 timmar. Börjar du tröttna på de fossilaktiga kvinnorna på din nuvarande arbetsplats är det redan nu dags att tänka på om du verkligen ska stanna där du är, förändra något eller gå vidare till en annan arbetsplats som ligger närmare en högskola eller ett universitet med större utbud av offentliga toaletter med lite yngre och mer attraktiva kvinnor.

Fas 3. Förvaltande. Du har lärt dig att fullt ut låtsas kunna allt om ditt jobb, du lägger allt mindre energi på att faktiskt prestera något, det känns mer utmanande och roligt att försöka ligga med männen på din arbetsplats istället. Se upp, nu riskerar du att fastna helt i bögträsket! Kom ihåg att ligga med kvinnor också emellanåt. Det är förmodligen hög tid att göra en förändring. En ny kavaj, andra gardiner på kontoret, eller en Mazda Miata Annars riskerar du att stanna för länge och komma in i nästa fas:

Fas 4. Lusten avtar. Du gör det du måste. Du finner inget nöje i att ligga med dina medarbetare längre, eller i att komma med nedlåtande kommentarer till dem som inte vill ligga med dig. Du ser inga utvecklingsmöjligheter längre. Om du inte förändrar din roll eller tar dig vidare är risken att du till slut börjar ligga med kopiatorn, skrivbordsstolen eller annat dött objekt som till exempel din fru.

Anders Johanson
Konsult, Anders Johanson: Definitiv Återhämtning AB

1 kommentar:

  1. Har du hört om den nya sidan Leif har skapat? www.mullberga.se heter den, bra sätta att göra reklam för dina tjänster!

    SvaraRadera